Skip to content

CULEVIT® tableta

Aliment special pentru- bolnavi cu tumori

Ce este tableta Culevit Forte?

Tableta Culevit Forte este un aliment special, pentru bolnavi cu tumori. Componenetele active ale tabletei – anumite aminoacizi ( L – arginine, L – fenilalanina, L- histidina, L- triptofan, L- tirozina) , si vitamine (vitamina C, vitamina B6, vitamina B2, biotin), de asemenea acid malic si o baza nucleotidica (adenina) – ajung in organism si prin alimentatie. Tableta Culevit Forte asigura introducerea crescuta a acestor substante cu greutate moleculara mica.

Tableta Culevit Forte nu contine zahar, si gluten, astfel atat bolnavii cu diabet zaharat, cat si cei cu intoleranta la lactoza si faina pot utiliza preparatul. Tableta Culevit Forte trebuie utilizat zilnic, nu este recomandata introducerea unor pauze.

Ce mai contine preparatul?
Contine urmatoarele excipienti pentru preparea tabletei: celuloza microcristalina, amidon de porumb, talkum , stearate de magneziu si dioxid de siliciu coloidal.

Cand se recomanda utilizarea tabletei?
Utilizarea tabletei Culevit Forte se recomanda pentru bolnavii suferinzi de tumori maligne, de asemenea pentru favorizarea regenerarii organismului in perioada de convalescenta dupa interventii chirurgicale, traumatisme grave, boli.

Cand este interzis utilizarea preparatului?
Daca sunteti alergica la oricare din substantele active sau excipienti , nu utilizati preparatul . Este condraindicat la bolnavi cu fenilcetonurie , din cauza continutului de fenilalalina , este condraindicat in caz de homocisteinuria si hiperhomocisteinuria , din cauza continutului de metionina . Nu se recomanda utilizarea  la bolnavi cu dializa renala.

 Ce trebuie sa stim inaintea inceperii utilizarii preparatului?
Preparatul nu poate fi utilizat drept unica sursa de nutritie.

Preparatul poate fi utilizat la copii?
Da, poate fi utilizat, dozarea se face in functie de greutate. Administrarea la copii sub 6 ani discutati cu medicul curant! Pentru a evita utilizarea unor doze mai mari decat cele recomandate- in vederea sigurantei copiilor- preparatul trebuie tinut inchis.

Preparatul poate fi utilizat impreuna cu alte medicamente?
Da , poate fi utilizat . Nu se cunosc efecte reciproce medicamentoase ,care ar face necesar modificarea dozei . Totusi in cazul utilizarii unor medicamente ( Serotonin – antidepresant , interferon-imunomodulator) se recomanda eviterea introducerii unor cantitati mai mari de triptofan.  In aceste situatii  consulati medicul curant neaparat .

Ce trebuie considerat in timpul sarcinii si alaptarii?
Nu avem la dispozitie date legate de administrarea unor cantitati mai mari de tablete in aceste situatii. Femeilor gravide si celor care alapteaza li se recomanda sa se consulte cu medical lor curant inainte de utilizare.

Cum si cand trebuie utilizat preparatul?
Bolnavii cu tumori trebuie sa utilizeze doza recomandata in mod uniform repartizat , din ora in ora ,de dimineata pana seara  . In caz de dificultati de inghitire , comprimatele sunt masticabile. Inceperea administrarii preparatului este indicat in caz de suspiciune rezonabila de cancer ,se  recomanda inceperea inainte de inceperea terapiei oncologice , in timpul acestora si dupa terminarea , fara intrerupere.

Care este doza recomandata?
Pentru adulti se recomanda 15 x 2 / ora-  pe zi – fara intrerupere

Ce efecte nedorite poate produce preparatul?
Nu se cunosc efecte secundare la utilizarea dozelor recomandate

La ce trebuie sa fim atenti in timpul utilizarii preparatului?
In caz de tulburari grave hepatice si renale , consultati medicul curant. Utilizarea tabletei Culevit Forte  necesita o apreciere individuala in caz de ulcer gastric si duodenal, cat si hiperaciditate gastrica .In caz de hipertrofia tiroidei , consultati medicul de specialitate endocrinolog , din cauza continutului de fenilalanina si tirozin .

Cat timp se poate folosi preparatul?
Se recomanda utilizarea continua a preparatului in doze mari (15 x 2 / zi ), atata timp cat tumoarea poate fi detectata in organism. Dupa eliminarea tumorii se recomanda utilizarea a 15 x 2 tablete pe zi pentru inca 6 luni, apoi 15 x 1 tablete pe zi in mod continuu.

Cum trebuie pastrat preparatul?
Preparatul este o tableta alb galbuie in sticla inchisa la culoare, trebuie pastrat ferit de lumina, la loc uscat, la temperatura camerei  (15 – 25   ). Tableta este foarte sensibila la continutul de umiditate a aerului, de aceea trebuie pastrat in sticla originala, bine etanjeizata.

In legatura cu intrebari legate de utilizare,  sunati la +40-771-072-725 , 0757-270-254  Internet: www.culevitforte.ro, www.culevit.com

Ambalaj : 210 tablete

Data expirarii: data mentionata pe ambalaj

Importator: SC MICROSTIM SRL, ORADEA, STR. PISCULUI NR. 10/a, tel: +40-771-072-725

Fabricat si distribuit: Culevit KFT. 1077 Budapest, Wesselenyi utca 16, C epulet, 1 emelet.                               Numar notificare: T/1908/2014